Ágjá-szemöldökközpont mandalák

Az ágjá csakra a homlok közepén, a két szemöldök között található, ezért „harmadik szem”-nek vagy „szemöldökközpontnak” is szokták nevezni. Ez a csakra a világosság, illetve tisztánlátás (tudás, fény, tisztaság) és a bölcsesség központja. Határt képez az emberi és az isteni tudat között.

• A homlok csakra (harmadik szem)

• A két szemünk közt, a szemöldökünk magasságában helyezkedik el.

• Test: agyalapi mirigy; hipofízis, anyagcsere.

• Színei: indigó, kék, ciklámen

Tulajdonság: Megértés és vizualizálás, gondolatok feldolgozása. bölcsesség, bajelhárítás, nyugalom, kreativitás, türelem, asztrálprojekció, prófétikus álmok.

Az ágjá csakrában fut össze a három fő energiapálya (nádi): az idá ( hold-nádi), a pingalá (nap-nádi) és a sushumná (központi nádi). Ha e pályák energiája az ágjá csakrában egyesülve még feljebb emelkedik, elérjük a szamádhit, a Legfelsőbb Tudatállapotot.

A csakrához tartozó mantra az OM, a teremtés őshangja. Az ágjá csakra , a kreatív, a teremtő tudat megszemélyesítője. Ebben és ettől a csakrától kezdve nem találkozunk állatszimbólumokkal, mert ettől a szinttől már tisztán és kizárólag emberi és isteni tulajdonságok jellemzőek.

Az ágjá csakra lótuszvirágának két szirma van, annak jeléül, hogy a tudatnak ezen a szintjén „már csak ketten vannak”: az átma (Önvaló) és a paramátma (Isten).

Kérdésed van? Szeretnél rendelni egy mandalát? Írj nekem!

Kattints ide.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.