Anáhata- szívközpont csakra mandalák

Az anáhata csakra színe a zöld, őseleme pedig a levegő, amely a tágasságot, a kiterjedést, a szabadságot szimbolizálja. Ez azt jelenti, hogy ebben a csakrában tudatunk kiterjedhet a végtelenbe.

• A szív csakra a mellkas középső részén helyezkedik el.

• Test: csecsemőmirigy; szív, vérkeringés.

• Színei: zöld, rózsaszín

• Tulajdonság: pénzügyek, szerencse, fizikai jólét, bőség, növekedés, termékenység, szeretet adása, elfogadása, az életöröm, a lét öröme, valamint romantikus szerelem, szeretet, békesség gondoskodás tartozik hozzá.

Az anáhata csakra az Isteni Énnek, Önvalónak (Átma) lakhelye. Lótuszának tizenkét szirma a szív isteni tulajdonságait jelképezi: boldogság, béke, harmónia, szeretet, megértés, együttérzés, világosság, tisztaság, egység, könyörületesség, jószívűség és a megbocsátás.

A csakra ugyanakkor az érzések és érzelmek központja is. Szimbólumképében csillagszerűen egymásba kapcsolódó két háromszöget találunk, az egyiknek a csúcsa lefelé néz, a másiké felfelé. Amikor az anáhata csakra energiája felfelé áramlik, a spirituális tudat irányába, akkor érzéseink a bhakti, a tiszta isteni szeretet és odaadás formájában nyilvánulnak meg.

Ha viszont tudatunk a világi szenvedélyek szférájába süllyed, akkor érzelmeink megzavarodnak és összekuszálódnak, s mohóság, féltékenység, szomorúság és kétségbeesés vesz erőt rajtunk.
Az anáhata a költészet székhelye. Aki erre a csakrára összpontosít, az fejlesztheti írói vagy költői vénáját, kibontakoztathatja tehetségét.

Egy másik erő, amely szintén ebből a csakrából indul ki, a szankalpa shakti (kívánságok beteljesítő ereje). Ha szeretnénk, hogy valóra váljon az óhajunk, összpontosítsunk rá a szívünkben. Minél tisztább az anáhata csakránk, annál gyorsabban teljesülnek a kívánságaink.
Az anáhata csakra állatszimbóluma az antilop, amely körültekintésre és éberségre int bennünket.

Még több mandalát szeretnél nézni? Kattints ide.

Kérdésed van? Szeretnél rendelni egy mandalát? Írj nekem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.