Szahaszrára-fejtető központ mandalák

A szahaszrára csakra a fejtetőn található. Az „ezerszirmú lótusz”, a „Brahmarandhra” (Istenhez vezető kapu) vagy a „milliónyi sugár központja” elnevezéssel is szokták illetni, mert fénye a napsugárzáshoz hasonlítható.

• A korona csakra a fejtetőn helyezkedik el.

• Test: tobozmirigy tartozik hozzá.

• Színei: a fehér,  az ibolya, az arany

• Tulajdonság: Összeköt a spirituális világgal, az Univerzummal. békesség, tisztaság, spirituális legbensőbb énünk, tisztánlátás, megvilágosodás, bölcsesség, önzetlen szeretet, ragyogás,

A Nap fényével semmilyen fényforrás nem vetekedhet, mint ahogy minden más csakra energiáját és kisugárzását elhalványítja a szahaszrára csakra ragyogása.

A szahaszrára csakrában fontos erő lakozik: a medhá shakti. Ez egy hormon, amely az agyi funkciókat, tehát az emlékezetet, az összpontosítást és a felfogóképességet befolyásolja.
A medhá shakti jógagyakorlatokkal aktivizálható és erősíthető. Az összes nádi energiája ebben a központban fut össze, mint ahogy a tengerbe is ezernyi folyó torkollik.

A szahaszrára csakrában ezerlevelűlótusz nyílik, a tudat tökéletes kiteljesedésének szimbólumaként. A csakra istensége a színtiszta, Legfelsőbb Tudat alakjában megnyilvánuló Shiva. Eleme az ádi tattva, a legfelsőbb spirituális tattva, mantrája pedig az ágjá csakrához hasonlóan az OM, vagyis az őshang.

Még több mandalát szeretnél nézni? Kattints ide.

Kérdésed van? Szeretnél rendelni egy mandalát? Írj nekem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.