Vishuddhi-torokközpont mandalák

 A vishuddhi csakrában elérjük az ötödik szintet, az ötödik elemet, az ákáshát (tér).

• A torok csakra a nyak elülső részének közepén található.

• Test: pajzsmirigy, valamint a hangképző szervek tartoznak hozzá.

• Színei: ezüstszürke, lila, bíbor

• Tulajdonság: A magasabb rendű intelligencia és megnyilvánulása. Spirituális erő, pszichikus képességek, ambíció, siker, függetlenség, telepátia, tisztánlátás, intuíció, álmok, asztrális energia.

Ez a csakra a kiindulópontja az udána pránának, amelynek az az egyik funkciója, hogy a légzés során megtisztítsa a szervezetet a méreganyagoktól. A csakra elnevezése is innen származik. Nem csupán testi síkon fejt ki tisztító hatást, hanem segít a pszichét és az elmét is megtisztítani. Minden probléma, amelyet elfojtunk, minden kellemetlen élmény, amelyet az életünk folyamán „lenyeltünk”, továbbélnek a tudatalattinkban mindaddig, amíg egyszer szembe nem nézünk velük, mert csak így, bölcsen szembesülve tudjuk feldolgozni vagy megtisztítani őket.

A vishuddhi csakra a határtalan boldogság és korlátlan szabadság érzését közvetíti, s képességeink is szabadon kibontakozhatnak rajta keresztül. Jó beszéd- és énekhang, szónoki tehetség, kiegyensúlyozott gondolat- és érzésvilág jellemzi lelki fejlődésünk eme szintjét.

A csakra ugyanakkor kellemetlenségeket is okozhat, ha még nem jutottunk el a fejlődésnek erre a szintjére. A csakrában keletkező blokádok félelemérzéshez, gátlásossághoz, szorongáshoz, bezártságérzethez, pajzsmirigy- és torokbántalmakhoz, nem szervi eredetű nyelési problémákhoz, beszédzavarokhoz, idegességhez, lámpalázhoz vezethetnek. A vishuddhi csakrát jelképező lótusznak tizenhat szirma van.

 

Még több mandalát szeretnél nézni? Kattints ide.

Kérdésed van? Szeretnél rendelni egy mandalát? Írj nekem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.