Manipura-köldökközpont mandalák

A manipura csakra elérése azt jelenti, hogy felülemelkedtünk, túlléptünk a svádhishthána csakra negatív tulajdonságain, s itt sok értékes kincsben részesülünk.

  • A napfonat csakra– plexus solaris a köldök felett található. Voltaképpen híd a szellem és a test között.
  • Test: hasnyálmirigy, gyomor, , epehólyag , máj
  • Színei:  sárga, arany
  • Tulajdonság: tanulás, mentális blokkok feloldása,bizalom, tanács, bölcsesség

A manipurában tehetünk szert derűre, tisztaságra, önbizalomra, boldogságérzetre, magabiztosságra, bölcsességre, valamint a megismerés és a helyes döntéshozás képességére.

A csakra színe a sárga, állata a tüzes kos, az őseleme a tűz. Ezért tűz- vagy napközpontnak is szokták nevezni. A manipura csakra a szervezet energia háztartását szabályozza. Szervi megfelelője a napfonat. A manipura csakra az életenergia központja. Mágnesként vonzza a világegyetemből a pránát a testbe. Az emésztési tűz centrumaként az emésztőszervek működését is vezérli. Az erős, tevékeny manipura csakra megszilárdítja az egészséget.

Ha az energia torlasz- és akadálymentesen, szabadon, tisztán áramolhat, a manipura csakra úgy működik, mint egy erőmű, amely folyamatosan ellátja a szervezetet életenergiával. Emellett kiegyensúlyozottságot, erőt, tettrekészséget ad.

A csakrában jelentkező blokádok ugyanakkor számos egészségügyi problémát (keringési rendellenességet, vérnyomás- ingadozást, cukorbetegséget) okozhatnak.
A manipura csakra másik jelképe a csúcsával lefelé néző háromszög. Az energia szétterjedését, a növekedést, a fejlődést szimbolizálja. A manipura lótuszvirágának tíz szirma van, amelyek a tíz pránát, életerőt jelképezik, melyek a szervezet valamennyi funkcióját és tápanyagellátását szabályozzák.

A manipura csakra aktivizálása megszabadít a negatív energiáktól, tisztít és javítja az életerő minőségét.

 

Még több mandalát szeretnél nézni? Kattints ide.

Kérdésed van? Szeretnél rendelni egy mandalát? Írj nekem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.