Szvádhishthána- altesti csakra mandalák

Altesti központ

A szvádhishthána csakra a tudatalatti, ahol az anyaméhbe jutásunktól, vagyis fogantatásunktól kezdve létünk minden tapasztalatát és benyomását magában rejti.

  • A nemi csakra a keresztcsontnál helyezkedik el.
  • Test: nemi mirigyek
  • Színei: narancs és árnyalatai
  • Tulajdonság: üzleti célok, karrier, igazság, siker, ambíció, valamint a test, szépség, szeretet, szerelem, területén is hat.

A szvádhishthána csakra ébredése világosságot, tisztaságot hoz és kibontakoztatja a személyiségünket, de csak akkor, ha előtte megtisztítottuk a tudatunkat a negatív minőségektől, illetve tulajdonságoktól. A csakrát jelképező lótusznak hat levele van, amelyek a leküzdendő rossz tulajdonságainkat képviselik, ezek: harag, gyűlölet, féltékenység, kegyetlenség, mohóság és önhittség, illetve gőg.

E csakra további alacsonyrendű tulajdonságai, amelyek gátolják fejlődésünket: a tunyaság, a félelem, a kétkedés, a bosszúvágy, az irigység és a kapzsiság.

A szvádhishthána csakra állata a krokodil, amely a csakrában szunnyadó lustaságot, érzéketlenséget és veszélyt jelképezi. Szintén a leselkedő, rejtett veszélyekre utal a szvádhishthána őseleme, a víz. A víz lágy, szelíd, „engedékeny”, de ha elszabadul, ha kikerül az ellenőrzés alól, akkor irtóztató az ereje. Ugyanez a helyzet a szvádhishthána csakra energiájával.

Ha negatív érzelmek emelkednek fel a tudatalattiból a tudatba, akkor ezek könnyen kibillenthetnek az egyensúlyunkból.

A szvádhishthána színe a narancs, akárcsak a tudat felemelkedését jelképező hajnalé. A narancssárga az aktivitás és a megtisztulás színe is, amely azokat a pozitív tulajdonságokat jelöli, amelyek ebben a csakrában kibontakozhatnak, ha már uraljuk a szvádhisthána csakrát. Ezek a pozitív tulajdonságok: az öröm, a bizalom, illetve bizakodás, az öntudatosság és a tetterő.

Még több mandalát szeretnél nézni? Kattints ide.

Kérdésed van? Szeretnél rendelni egy mandalát? Írj nekem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.