Meghívó kiállításomra

Gyógyító színek ,
avagy a csakráink nyomában

Szeretettel meghívlak a 

József Attila Megyei és
Városi Könyvtár Népház Úti Fiókkönyvtárába (Tatabánya, Népház út 5.)
2019. március 14-én, csütörtökön 17.00 órakor kezdődő kiállításomra.

„ Csak én voltam, a finom ecset a selyem és az a mérhetetlen belső öröm, amit az alko-tás közben éreztem. Ez teljesen kiragadott a hétköznapokból és arra sarkalt, hogy még többet fessek.”
Gergelyné Varga Judit
selyemfestő

Magamról

Jógaoktatóként a testtel és lélekkel való törődés régóta az életem része. A mandalakészítés ennek egy újabb formája, út a test és lélek harmóniájában.

Kevesen tudják, hogy a mandala festésének különlegessége, hogy vajmi kevés lehetőség adódik a javításra. Olyan, mintha egyetlen lélegzetből szeretnél elénekelni egy dalt, mintha egyetlen mozdulatból szeretnél megmutatni egy táncot. Egyetlen tökéletes mozdulattal kell a csakrák színeit, hangulataid, formáit a selyemre vinni.

A mandalák elkészítése önmagában is olyan meditatív hatással van az emberre, mint a szemlélésük. A selyem ősi, nemes anyag, az erre való festése igazi kihívás, mely alkotói munkát ígér.

SZEREtném bemutatni mandaláim történetét

Három évvel ezelőtt egy internetes honlapra látogattam. Teljesen magával ragadott az intenzív színek és formák harmóniája. Éreztem azt a mágikus energiát és erőt, amely a mandalákból sugárzik és a belső figyelemre késztet.

Teljesen mindegy, hogy miben hiszel, mert a mandala hatással van rád. Amikor azokat a gyönyörű mintákat és színeket figyeltem tudtam, hogy én is ezzel szeretnék foglalkozni, gyönyörű mandalákat készíteni.

A gondolatot tett követte és beszereztem az alapvető eszközöket, kellékeket, és nyomban hozzáláttam az első mandalám tervezéséhez. Büszkén mutattam meg családomnak az első „művemet”, ami kaput nyitott a többi mandala elkészítéséhez. Kitartó munka és rengeteg gyakorlás következett. Egyre másra kerültek ki a kezem alól a mandalák, amelyek közül sokan gazdára találtak és a mai napig is örömet okoznak. A töretlen fáradozás és gyakorlás nem pusztán az út a mandalafestésben, hanem cél is, hiszen az alkotás közben tanulmányoztam a festék és az anyag kölcsönös varázsát.

Csak én voltam, a finom ecset a selyem és az a mérhetetlen belső öröm, amit az alkotás közben éreztem. Ez teljesen kiragadott a hétköznapokból és arra sarkalt, hogy még többet fessek.

Továbbléptem. Következő, már összeszedettebb mandaláimat barátaimnak is meg mertem mutatni. A mandalák pedig megtalálták az útjukat és tovább vitték az örömöt és energiát, ahogy ajándékként eljutottak másokhoz is.

Határozottan inspirál minden alkotás és élvezem azokat az új kreatív lehetőségeket, amit az élet felkínál. Ilyen a mandala festése is. Hálával tartozom a családomnak, a barátoknak, akiktől rengeteg támogatást kaptam. Hálával tartozom Neked kedves olvasó, hogy megismerted a történetemet.

Itt az ideje, hát, hogy továbblépjünk! Szeretném Neked is megmutatni Kedves Látogató mandaláimat. Bízom benne, hogy a mandalák most téged is megállítanak, elgondolkodtatnak, örömet okoznak és feltöltenek energiával. Mi több, talán téged is alkotásra buzdítanak. Abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy téged is megtaláltak, ahogy Te őket.

GYERE EL A KIÁLLÍTÁSRA

Hol?

József Attila Megyei és
Városi Könyvtár Népház Úti Fiókkönyvtárába
(Tatabánya, Népház út 5.)

Megnyító?

2019. március 14-én, csütörtökön
17.00 órára

Meddig?

2019. április 11.

VÁRLAK SZERETETTEL!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.