Rólam

Üdvözöllek Honlapomon!

Az ember találja meg a mandalát vagy a mandala találja meg az embert? Ez egy remek kérdés és a válasz talán az , hogy mindkettő egyszerre. A találkozás mindig öröm. Én Gergelyné Varga Judit vagyok és remélem Téged is megismerhetlek. Addig is itt az én és a mandaláim története.

Három évvel ezelőtt történt, hogy egy hasonló honlapra látogattam. Teljesen magával ragadott az intenzív színek és formák harmóniája. Éreztem azt a mágikus energiát és erőt ,amely minden egyes mandalából sugárzik és a belső figyelemre késztet.

A mai napig is pontosan emlékszem, hogy az első mandala megfigyelése milyen lenyűgöző élményt okozott. Teljesen mindegy, hogy miben hiszel, mert a mandala mind képzőművészetileg és transzcendentálisan is hatással van rád. Amikor azokat a gyönyörű mintákat és színeket figyeltem rögtön az jutott eszembe, hogy szeretnék én is ezzel foglalkozni és páratlanul szép mandalákat készíteni. Talán ez is a mandalák hatása volt.

A mandalák elkészítése önmagában is olyan meditatív hatással van az emberre mint a szemlélésük. A selyemre, erre az ősi nemes, anyagra való festése pedig igazi kihívás és alkotói munkát ígért.

A gondolatot tett követte és beszereztem az alapvető eszközöket, kellékeket és nyomban hozzá láttam az első mandalám tervezéséhez, majd festéséhez. Büszkén mutattam meg családomnak az első „művemet”. Ez a kis mandala a tetszést követően kaput nyitott a többi mandala elkészítéséhez. A törődés a lélekkel és a testtel már régóta az életem része volt hiszen jóga oktatóként is ezen fáradozom. A mandalák pedig egy új lehetőséget jelentettek számomra ezen az úton.

Kitartó munka és rengeteg gyakorlás következett. Egyre másra kerültek ki a kezem alól a mandalák, amelyek közül sokan gazdára találtak és a mai napig is örömet okoznak, sok ismerősnek. A töretlen fáradozás és gyakorlás nem pusztán az út a mandala festésben hanem cél is, hiszen az alkotás közben tanulmányoztam a festék és az anyag kölcsönös varázsát. A szellemi és az anyagi dolgok természete is pont így viszonyulhat egymáshoz.

Kevesen tudják, hogy a mandala festésének különlegessége, hogy vajmi kevés lehetőség adódik a javításra. Olyan mintha egyetlen lélegzetből szeretnél elénekelni egy dalt, vagy olyan mintha egyetlen mozdulatból szeretnél megmutatni egy táncot. Pontosan így; egyetlen tökéletes mozdulattal kell a csakrák színeit és a hangulataid formáit a selyemre vinni.

Csak én voltam, a finom ecset a selyem és az a mérhetetlen belső öröm amit az alkotás közben éreztem. Ez teljesen kiragadott a hétköznapokból és arra sarkalt, hogy még többet fessek.

Tovább léptem. Következő, már összeszedettebb mandaláimat barátaimnak is meg mertem mutatni. A mandalák pedig megtalálták az útjukat és tovább vitték az örömöt és energiát ahogy ajándékként eljutottak másokhoz is.

Most is mandalát festek. Amíg a festék szárad a selymen írom a „magamról” bejegyzést. Arra gondolok, hogy mennyi szeretetet és örömöt adhatok át ezzel Neked is és a sok embernek.

Határozottan inspirál minden alkotás és élvezem azokat az új kreatív lehetőségeket, amit az élet felkínál. Ilyen a mandala festése is. Hálával tartozom a mandaláknak a családomnak a barátoknak akiktől rengeteg támogatást kaptam. Hálával tartozom Neked kedves olvasó, hogy megismerted a történetemet.

Itt az ideje, hát, hogy továbblépjünk! Szeretném Neked is megmutatni Kedves Látogató mandaláimat. Bízom benne, hogy a mandalák most téged is megállítanak, elgondolkodtatnak, örömet okoznak és feltöltenek energiával. Mi több, talán téged is alkotásra buzdítanak. Abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy téged is megtaláltak ahogy Te őket.

Míg ezeket a sorokat papírra vetettem, el is készült az új művem. Küldöm ezt Neked sok szeretettel! Ha kérdésed van vagy megtetszett az egyik mandala akkor pedig ne habozz! Írj Nekem!